EPS Duvar Paneller inşaat sektöründe tuğla, bims, gaz ve beton gibi malzemelerin yerine kullanılmak üzere üretilmiştir. Kendiliğinden ısı yalıtımlı olması, sıvayı ortadan kaldırması, hızlı montajı ve hafifliği ile birçok yenilik sunmaktadır.
EPS Duvar Paneller az zamanda daha fazla iş yapabilmemizi sağlar. Mevcut sistemde küçük boyutlardaki malzemelerle duvar yapılmaktadır.
EPS Duvar Paneller uygulamasında ise 3.5 m2 ye kadar EPS Duvar Paneller, panel olarak yerleştirilebilmektedir.
- Yapısında alçı plaka ve EPS köpük gibi malzemelerinin bulunması sayesinde eksi on (-10) ile artı kırk beş (+45) derece arası sıcaklıklarda uygulama yapılabilir. Mevcut malzemeler kullanıldığı zaman ortaya çıkan ek izolasyon maliyetlerini ve risklerini ortadan kaldırarak maliyetleri düşürür. Isı yalıtımı, şu an dünyada kabul edilen en iyi ısı izolasyonuna sahip olan EPS levha sayesinde mümkün olan en yüksek düzeyde sağlanmaktadır. Kimyasallara karşı dirençlidir ve antibakteriyel özelliği vardır.
- Önemli özelliklerinden bir tanesi de B1 sınıfı alev yürütmez malzemeden üretilmiş olmasıdır.
- Yapılarda kullanılan iç duvarın bir özelliği de esnek olması basınç uygulamalarına karşı dayanımlı olmasıdır.
- EPS Duvar Paneller montajından sonra eğer istenirse duvarın birleşim yerlerinden testere ile kesilerek başka bir yere montajı yapılabilmektedir.
- Diger yapı malzemeleri gibi moloz yığını oluşturmaz.
- Montajından sonra çimento esaslı sıvaya ihtiyaç duymadığı için kum, su ve kireç de kullanılmaz, yapılarda kullanılan pencere ve kapılarda kullanılan özel lentolara da gerek yoktur.
- Tugla ile örülen duvarın aksine duvarların binaya verdiği yükü %75 oranına azaltmaktadır.
- EPS Duvar Paneller sağlıklı bir yaşamı, korozyonun önlenmesini, yapı ömrünün uzamasını, yalıtım maliyetlerinin düşürülmesini sağlar.